Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015

Ποιος θα με σταματήσει ?

Ίσως κάποιες φορές στη ζωή μας πρέπει να διαλυθούν, να γκρεμιστούν τα πάντα, ώστε να ανοίξει χώρος, για να χτιστεί μια καινούργια ζωή εκ νέου. Και δεν είναι εύκολο, γιατί βρισκόμαστε πεσμένοι ανάμεσα σε χαλάσματα και χάος. Και δεν ξέρουμε από πού να αρχίσουμε. Όλα όμως έχουν να κάνουν με τρόπο που σηκωνόμαστε όταν πέφτουμε.

Πρέπει να σηκωνόμαστε και να συνεχίζουμε, σαν να μην έχει γίνει τίποτα, ενώ έχουν συμβεί τα πάντα, έχουν ανατραπεί τα πάντα. Να καταφέρνουμε να ξεπερνάμε τις αναποδιές μας με τρόπο πολεμιστή.

Έτοιμοι να ξεχυθούμε και πάλι στη μάχη, έτοιμοι να ξαναχτίσουμε στις καινούργιες κατακτήσεις μας. Όσο περισσότερο μένουμε πεσμένοι, τόσο πιο εύκολο είναι να μας ποδοπατήσουν. Δεν μπορούμε να μείνουμε πεσμένοι περιμένοντας να μας σηκώσουν.

Μόνοι μας θα σηκωθούμε. Και οφείλουμε να παλέψουμε, να προσπαθήσουμε, να δημιουργήσουμε. Ακόμη και όταν οι γύρω μας δεν πιστεύουν στη δύναμη μας, δεν πιστεύουν στη δημιουργία νέων «ηδονών», νέων ονείρων, εμείς οφείλουμε να τους διαψεύσουμε. Όσο «βουνό» και αν μας φαίνεται το αρχικό χάος μέσα στα χαλάσματα, την στιγμή που θα δημιουργήσουμε κάτι νέο, έστω και μικρό, θα καταλάβουμε, θα νιώσουμε την αξία της προσπάθειας.

Θα έχουμε δει, θα έχουμε βρει τον εαυτό μας μέσα απ’ αυτή την δημιουργία, την προσπάθεια «χτισίματος» μέσα στα χαλάσματα. Θα νιώσουμε πραγματικά δυνατοί. Ας μην επιτρέψουμε σε κανέναν και τίποτα να βάλει φρένο στην ανάγκη δημιουργίας και κυρίως πίστης σε αυτή. Αυτοί που το κάνουν είτε μας φοβούνται , είτε η μη θέληση τους, τους εμποδίζει να δούνε την δική τους δύναμη.

«Το ερώτημα δεν είναι ποιος θα μου επιτρέψει, αλλά ποιος θα με σταματήσει»…


ΜΠΟΡΕΙΣ να τα έχεις ΟΛΑ

Δεν είσαι θεός. Σταμάτα να προσπαθείς να μιμηθείς κάτι που ούτε μπορείς να καταλάβεις. Δεν μπορείς να αλλάξεις κανέναν και τίποτα στον κόσμο, όσο αλαζονικός κι αν είσαι.

Αλλά μπορείς να στεφθείς «βασιλιάς» του δικού σου κόσμου. Μπορείς να χτίσεις το δικό σου βασίλειο αφθονίας και αυτός είναι ο δικός σου πειρασμός (ή μήπως είναι το εκ γενετής δικαίωμά σου, η μοναδική σου πρόκληση που έχει χειραγωγηθεί έξυπνα, ώστε να φαίνεται σαν αμαρτία ; ).

Ψάξε βαθύτερα μέσα σου και γίνε απόλυτα ειλικρινής με τον εαυτό σου, για πρώτη φορά στη ζωή σου.

Παραδέξου ότι αυτή είναι η βαθύτερη επιθυμία και η βαθιά κρυμμένη ανάγκη σου, πίσω από όλα αυτά που καταδικάζεις και κρίνεις, απλά επειδή πιστεύεις ότι δεν μπορείς εσύ να έχεις τόση δύναμη.

Το να προσπαθείς να καταπιέζεις ή να κρύψεις τον κρυφό πόθο σου, απλά σε κάνει να μοιάζεις με λύκο μεταμφιεσμένο σε πρόβατο, ενόσω συνεχίζεις να πολεμάς μάχες που είναι εξαρχής χαμένες, γιατί βασίζονται σε ψεύτικη δύναμη, σε ψεύτικες αρχές, σε προφάσεις και σε ρόλους που εσύ θέλεις να πείσεις τους άλλους ότι είναι «η αλήθεια» (επειδή έχεις κατηγορήσει τον εαυτό σου για την «πτώση» σου).

Ξύπνα και ανέλαβε τη θέση σου. Δεν είσαι μυρμήγκι. Είσαι γίγαντας. Αλλά μόνο αν δε φοβάσαι τη δύναμη..! Υπάρχουν κανόνες και θα χρειαστεί να τους σέβεσαι.

Γίνε καλός παίκτης και άσε πίσω σου όλα τα δόγματα και τις θεωρίες.

ΜΠΟΡΕΙΣ να τα έχεις ΟΛΑ...!

Φτάνει να το ΠΙΣΤΕΨΕΙς ...!!!!

ΔΙΚΉ ΜΑς ΕΠΙΛΟΓΗ

Επιλογή μας ειναι να δούμε την θετική πλευρά της ζωής μας, επιλογή μας ειναι να χαρούμε με ότι έχουμε κατακτήσει πνευματικά και υλικά και όχι να επικεντρώνουμε την σκέψη μας στο τι ακόμη δεν έχουμε καταφέρει, επιλογή μας ειναι να αγαπήσουμε τον εαυτό μας και τον συνάνθρωπο μας, επιλογή μας ειναι να νιώσουμε ευγνωμοσύνη για την ίδια την ζωή και τον κόσμο που μας περιβάλλει.
Η αληθινή ευτυχία μπορεί να προέλθει από την καρδιά και την ψυχή μας.
Αν θέλουμε να είμαστε ευτυχείς ας ακούσουμε την καρδιά και την ψυχή μας και θα πάρουμε τις απαντήσεις που χρειαζόμαστε .
Η ευτυχία είναι μια κατάσταση ύπαρξης, θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι ένα κράμα χαράς, δύναμης και ελπίδας.
Το να ορίσεις την ευτυχία είναι κάτι πραγματικά δύσκολο αλλά δεν είναι καθόλου δύσκολο να ζεις ευτυχισμένος.
Το να είσαι ευτυχής είναι πάνω από όλα επιλογή..!!!!
ΔΙΚΉ ΜΑς ΕΠΙΛΟΓΗ ......!!!!!!!!!