Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2015

Θέλω να τα βγάλω από μέσα μου

Υπάρχουν φορές που θέλουμε να μιλήσουμε για πράγματα τα οποία έχουμε κρατήσει στο πίσω μέρος της καρδιάς μιας για λόγους συναισθηματικής επιφόρτισης … Εκεί στοιβάζονται όλα τα ανεκπλήρωτα όνειρα , παλιές αναμνήσεις , έρωτες και αδυναμίες που κάποτε μας ¨ράγισαν¨ ή απλά έμειναν στην μέση του πουθενά ..Πιστεύω πώς το να κλειδώνουμε μέσα μας έστω και βαθιά ορισμένα πράγματα δεν μας βοηθάνε … Αντιθέτως μας τρώνε σιγά σιγά και μας οδηγάνε σε μεγαλύτερο χάος και αδιέξοδο… 

Προσωπικά θέλω να τα βγάλω από μέσα μου … 
Το Που και το Πως είναι όμως το μέγα θέμα…!!!!!


http://www.siatsoucyprus.com/

Στο τέρμα της διαδρομής μου

Είπα να βγω μια βόλτα στο παρελθόν μου σήμερα, για να βρω τον ξεχασμένο μου εαυτό μήπως και γαληνέψει το μυαλό κι η ψυχή μου.Ξεκίνησα απ΄ την ανθισμένη μου αυλή γεμάτη από στερημένες παιδικές αναμνήσεις και γειτονιές που μύριζαν φρέσκο ψωμί.Περπάτησα σε σοκάκια στενά και δύσβατα γεμάτα ακυρωμένες εφηβικές επιθυμίες και μεγάλα γιατί.

Αντίκρισα πολλές φορές τη δυστυχία στο διάβα μου, αλλ΄ όμως είχα σύμμαχο τον ήλιο μέσα μου που με συνόδευε.Όπως κολυμπούσα στ΄ ανοιχτά και κινδύνευα, πιάστηκα απ΄ το σωσίβιο της αγάπης για να μην παρασυρθώ και βουλιάξω.Μέσα απ΄ την αγάπη γνώρισα τον έρωτα και κόλλησα μαζί τους.Κατάλαβα αμέσως πως έφτασα απέναντι στην παρθένα ακτή μου κι ένιωσα τη λύτρωση.

Στο τέρμα της διαδρομής μου κατάλαβα πως η ευτυχία ήταν μια βόλτα στη ζωή.
Κι όμως έχουμε ζήσει τόσα μαζί..!

Κι από μόνο του ένα ευχαριστώ δε φτάνει..!


Δεν χρωστάω τίποτε σε κανένα

Έχω μάθει να κάνω πάντα αυτό που αισθάνομαι γιατί η ζωή είναι πολύ μικρή για να την ζει κανείς με απωθημένα. Δεν έχω απωθημένα.

Ξέρω ποιος είμαι. Ξέρω τι θέλω. Δεν είμαι στο ψάξιμο. Δεν έχω ψευδαισθήσεις. Δεν κάνω συμβιβασμούς για τα θέλω μου. Παλεύω γι'αυτά.

Κάποιες στιγμές ένιωσα πως έχασα τον εαυτό μου,πως ξέφυγα από την πορεία μου. Επανήλθα. Πιο σταθερός από ποτέ, πιο συνειδητοποιημένος. 

Έχω κάνει τις επιλογές μου. Μέσα από αυτές ίσως να απογοήτευσα κάποιους ανθρώπους. Δεν θα απολογηθώ σε κανένα. Δεν χρωστάω τίποτε σε κανένα.

Ακούγεται εγωιστικό αλλά αυτό νιώθω. Λυπάμαι...

Λυπάμαι μα εγώ έχω μάθει να δίνω αξία στα πράγματα βασισμένος όχι μόνο στο τι αξίζουν αλλά και στο τι σημαίνουν. Λίγα είναι τα πράγματα που έχουν σημασία για μένα. Κανένα από αυτά δεν έχει υλική υπόσταση. Aυτά τα λίγα άυλα και πνευματικά λοιπόν, θα παλεύω πάντα μέχρι να τα αποκτήσω.

Κι άμα το πετύχω θα παλεύω για να τα κρατήσω...και σε όποιον αρέσει.

http://www.siatsoucyprus.com/