Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2013

Βαθιά μου


Βαθιά μου , είναι η νύχτα που λέει το τραγούδι της;
Σελήνη, κεφάλι ασώματο της νύχτας με την τρομαγμένη αθωότητα της εξόδου σου άγρυπνο μάτι μέσα στους καιρούς, πάνω από τον ύπνο μας μαστέ θεότητας που βγαίνεις απ' το σκοτεινό σου πέπλο.
Φανέρωσε ανάγλυφα, μεγεθυμένα τα χνάρια μου στον απέραντο έρημο χώρο. Είναι η νύχτα που λέει το τραγούδι της βαθιά μου.

Σελήνη, άλλοτε με το σχήμα σου ορίζοντας μια θλίψη πελιδνή - ή , τύψη κάνοντας άλλοτε χρυσόσκονη τη μελαγχολική χαρά σου στάθμισμα της γαλήνης των βουνών - ατσάλινη, κάποτε στάξε το ασήμι σου σε κάθε μου αίσθηση δανεί σου ένα κοντάρι φως από τον ήλιο καθώς τον βλέπεις απ' το ύψος σου - και ρίξε το σ'αυτή την σκοτεινή την ηρεμία της θάλασσας, της πόλης, του ανθρώπου πάντα ερευνητικό εσύ, νύχτιο βλέμα των καιρών.

Σελήνη, απόψε ο πυρετός μου θέλει να σ'αγγίξω .Σελήνη απόψε, επικαλούμαι την έννοιά σου που ομορφαίνει την ποίηση. Σελήνη απόψε οι αισθήσεις, είναι τα μάτια μου.

Σαν το ουράνιο τόξο

Σαν το ουράνιο τόξο που βγαίνει μετ’ από τη βροχή γέμισες χίλια χρώματα τη ζωή μου. Κι εκεί που η άκρη του σημαδεύει του κόσμου, την αρχή στη σκέψη μου αλητεύεις και με ταξιδεύεις πίσω σ’ άλλη εποχή. Με τη ζεστή φωνή σου θα φτιάξω δυο μαγικά φτερά να πετάξω κι από ψηλά παντού να φωνάξω το πόσο σ’ αγαπώ. Μια σου ματιά στον ήλιο θα τάξω και το χαμόγελό σου θα ψάξω μες στην ψυχή μου να το φυλάξω και όποτε μου λείπεις να το κοιτώ. Νύχτες χαμένες κι όνειρα άδεια έδιωξες μακριά κι απ’ το μηδέν μετράω ξανά το χρόνο. Αισθάνομαι πως ανακαλύπτω για πρώτη μου φορά αγάπη τι σημαίνει, όταν ήλιος βγαίνει στη δική σου τη ματιά......

Κάποιοι άνθρωποι "σταθμοί"


Έτσι λοιπόν, κάποιοι άνθρωποι στην ζωή μας ονομάζονται "σταθμοί"... Αυτοί λοιπόν είναι οι άνθρωποί μου... Εκείνοι που μ' έκαναν να θέλω να τους πλησιάσω, να τους γνωρίσω, να τους μάθω, να έρθω κοντά τους....Να τους δω... με τα μάτια μου....με τις αισθήσεις μου...να τους κάνω σκέψη μου...να τους κάνω εικόνα μου....να τους κάνω "ανάγκη"... Η ανάγκη αυτή να είναι ανθρώπινη, να είναι ειλικρινή, να είναι αληθινή και μη αναπόφευκτη... Η ανάγκη της "ουσίας"... την ουσιώδη ανθρώπινη ανάγκη...

Να θέλω να τους έχω στην καθημερινότητά μου, να τους νιώθω, να ανησυχώ, να αγωνιώ, να χαίρομαι.... Να χαμογελώ .... 

Οι άνθρωποι που σε κάνουν να χαμογελάς είναι εκείνοι που νοιάζονται για σένα...

Που θέλουν να σε έχουν στην καθημερινότητά τους, να σε νιώθουν, να ανησυχούν, να αγωνιούν, να χαίρονται...Να χαμογελούν...


Έτσι λοιπόν , το λιγότερο που έχω να κάνω στους "ανθρώπους" μου, είναι να τους δείχνω τα συναισθήματά μου...Αυτό που νιώθω...αυτό που αισθάνομαι...αυτό που πιστεύω....αυτό που είμαι......Προκόπης.

Οι άνθρωποι-άγγελοι .


Υπάρχουν άνθρωποι που ζουν ανάμεσα μας με καρδιά αγνότερη κι από έναν αθώο. Ζούνε για έναν σκοπό. Αυτόν που τραγουδάει η καρδιά τους. Να απλώνουν δίχως δεύτερη σκέψη το χέρι τους σε εκείνον που θα το έχει ανάγκη κι ας μη το ζητήσει ποτέ.

Αυτοί οι άνθρωποι έχουν ψυχή πιο καθαρή κι από τον μεγάλο ουρανό. Μοιάζουν άγγελοι μπροστά στον κόσμο που βιώνουμε σήμερα και για μένα αυτοί είναι. Τους βλέπω, τους αγγίζω και τους ξεχωρίζω. Ένα χαμόγελο ακόμη και μέσα στις μεγάλες δυσκολίες της ζωής τους ποτέ δεν θα το αρνηθούν. Και θα είναι χαμόγελο αληθινό σαν την καρδιά και την ψυχή τους.
Είναι όμως ευάλωτοι στο κακό και στο πονηρό. Είναι γνωστό πως ο νόμος των περισσοτέρων σε αυτόν τον κόσμο που ζούμε είναι κάτι περισσότερο από σκοτεινός. "Αυτό που δεν μπορείς να έχεις και το έχει κάποιος άλλος, φρόντισε να του το καταστρέψεις."
Επιβεβαιωμένο με τα πιο τρανταχτά παραδείγματα. Φοράνε την στολή ενός αγαθού καλόψυχου ανθρώπου που έχει μια σημαντική ανάγκη, μια επαφή με αυτούς τους ανθρώπους-αγγέλους... Κι όταν κρατήσουν το χέρι τους, είναι έτοιμοι να το ξεριζώσουν. Να μαυρίσουν τις καρδιές και τις ψυχές τους. Στην γνώση πάντα ότι δεν θα βρουν μεγάλη αντίσταση. Γιατί αν υποψιάζονταν κάτι τέτοιο θα έμεναν στην τρύπα τους. Τόσο δειλοί είναι και τόσο σκοτεινοί.
Αυτοί οι άνθρωποι-άγγελοι, είναι ένα δώρο πραγματικό για τον κόσμο μας. Είναι λίγοι και διάσπαρτοι και είναι εκείνοι και η ύπαρξη τους που κρατάνε αυτό τον κόσμο ακόμη όρθιο. Αλλιώς θα είχαμε χαθεί προ πολλού...
Υπάρχουν, όμως, και εκείνοι οι άνθρωποι που είναι μοναχικοί, περιπλανώμενοι και οδοιπόροι περίεργων δρόμων. Με μια ψυχή που είναι μονίμως βασανισμένη και που μια λύτρωση ψάχνει να βρεί διαρκώς. Με καρδιά σκεπασμένη από σκιά και ένα βλέμμα που θυμίζει σκοτεινό αλλά δεν είναι... Είναι ταγμένοι μέσα στην μυστικότητα να ψάχνουν να βρούν αυτούς τους ανθρώπους-αγγέλους για να τους προστατέψουν. Δεν ξέρουν αν το κάνουν γιατί δίπλα τους βρίσκουν το φώς που κάποτε έχασαν, δεν ξέρω από που πηγάζει αυτή η αγάπη που γεννάει η καρδιά τους για αυτούς τους ανθρώπους-αγγέλους. Ίσως γιατί είναι έκπτωτοι... γιατί μπορεί κάποτε να ζούσαν στο φώς ως άνθρωποι-άγγελοι. Δίπλα τους η γαλήνη τους σκεπάζει αλλά και το ένστικτο προστασίας τους κορυφώνεται στην ψυχή τους. Μέχρι να έρθει η ώρα τους να βρούν κι εκείνοι το φώς που κάποτε τους έλουζε. Ίσως και ποτέ.
Όπως ο σκοπός των ανθρώπων-αγγέλων είναι να αγγίζουν τις ψυχές που έχουν την ανάγκη τους, έτσι και ο σκοπός των άλλων... εκείνων των έκπτωτων, είναι να τους προστατεύουν και να τους προσέχουν με κάθε κόστος. Ακόμη και της ζωής τους.
Αν κάποιοι από εσάς νιώθετε έκπτωτοι και αναζητάτε το φώς... Αν κάποιοι από εσάς ανακαλύψουν κάποιον άνθρωπο-άγγελο...
Προστατέψτε τον με την ζωή σας. Αφήστε την αγάπη που θα νιώσετε να σας σκεπάσει.
Είστε οι Φύλακες τους...
Κι εκείνοι είναι οι τελευταίες ελπίδες ενός κόσμου που οδεύει στο κενό.

Σ'αγαπάω!!!

Δώδεκα και μισή το βράδυ, ο ήχος του κουδουνιού
εκκωφαντικός στη σιωπή της νύχτας ...
Ανοίγω δειλά την πόρτα και το βλέμμα μου
πέφτει στην ανθοδέσμη που αφημένη προσεκτικά
περιμένει τον παραλήπτη της!!
Κόκκινα τριαντάφυλλα δεμένα αρμονικά με λευκά,
δημιουργούν μια υπέροχη σύνθεση ...
Η καρτούλα που το συνοδεύει ...; Άγγιγμα ψυχής!!!!
«Κόκκινα γιατί είναι το χρώμα που σου αρέσει ...
Λευκά γιατί μοιάζουν με την ψυχή σου ...
Όμορφα και αγνά ...
Σ'ευχαριστώ για ότι η παρουσία σου με έκανε να ζήσω!!
Σ'ευχαριστώ που υπάρχεις κι έχω λόγο να ονειρεύομαι!!
Απόψε τα όνειρα σου ας ενωθούν με τα δικά μου
και ας δώσουμε ζωή σ'εκείνο το ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΜΑΖΙ
που τότε δεν τηρήσαμε ... Σ'αγαπάω!!»
Λόγια που φωτίζουν τις εικόνες της ψυχής σου ...
Η αγάπη σου απάντηση σε πράξεις
και γιατί που στοιχειώνουν ...
Εγώ σ'ευχαριστώ που έγινες ελπίδα
στο ψεύτικο χαμόγελο μου..
Σ'ευχαριστώ που ξεπρόβαλλες σαν ουράνιο τόξο
στον ουρανό μου κι έδιωξες μακριά τα σύννεφα
που μαύριζαν την ψυχή μου ...
Μη φύγεις ποτέ απ'τα όνειρα μου ...
Να είσαι πάντα εδώ να στολίζεις το είναι μου
Με την μαγεία της αλήθειας σου!!
Όπως τότε που σου είπα αγάπησε με.. Κι εσύ διέλυσες την σιωπή με πράξεις

Που φώναζαν ....Σ'αγαπάω!!!

Συγκινήθηκε Ο Θεός

- Και τα δάκρυα?
- Ποιά δάκρυα?
- Αυτά στα μάγουλά σου...
- Είναι από το "σ΄αγαπώ" που μου είπες....
- Και τα χρώματα?
- Ποιά χρώματα?
- Αυτά στα μάτια σου...
- Είναι που την καρδιά μου άγγιξες...
- Και η βροχή?
- Ποιά βροχή?
- Αυτή που στα πρόσωπά μας πέφτει...
- Είναι που συγκινήθηκε Ο Θεός αγκαλιά όταν μας
είδε......

Η ψυχοθεραπεία

Η ψυχοθεραπεία είναι μία διαδικασία που αλλάζει την θέαση του εαυτού. Στην καλύτερη περίπτωση αυτός ο «νέος» εαυτός είναι μια πιο αγαθή αυτό-αντίληψη, αλλά καθόλου δεν προσδοκούμε από την ψυχοθεραπεία να διασφαλίσει την πραγματικότητα. Δεν είναι αυτή η λειτουργία της. Αν μπορεί να ανοίξει τον δρόμο για την πραγματικότητα έχει πετύχει την μεγαλύτερη επιτυχία της. Όλη της η λειτουργία, στο τέλος, είναι να βοηθήσει τον ασθενή στο ένα θεμελιώδες σφάλμα, την πίστη ότι ο θυμός του φέρνει κάτι που θέλει πραγματικά, και ότι με το να δικαιολογεί την επίθεση προστατεύει τον εαυτό του. Σε όποιο βαθμό κατορθώσει να συνειδητοποιήσει ότι αυτό είναι σφάλμα, σε αυτό το βαθμό σώζεται. 

Ο Θεραπευτής δεν θεραπεύει

Ο Θεραπευτής δεν θεραπεύει ∙ αφήνει την θεραπεία να γίνει. Αυτός μπορεί να δείξει το σκοτάδι αλλά δεν μπορεί να φέρει το φως μόνος του, διότι το φως δεν είναι από αυτόν. Εν τούτοις, όντας για αυτόν, πρέπει επίσης να είναι και για τον ασθενή του. Το Άγιο Πνεύμα είναι ο μόνος Θεραπευτής. Αυτός κάνει την θεραπεία ξεκάθαρη σε κάθε κατάσταση στην οποία Αυτός είναι ο Οδηγός. Εσύ μπορείς μόνο να αφήσεις Αυτόν να εκπληρώσει την λειτουργία Του. Αυτός δεν χρειάζεται βοήθεια γι αυτό. Αυτός θα σου πει ακριβώς τι να κάνεις για να βοηθήσεις κάποιον που σου στέλνει Αυτός για βοήθεια, και θα μιλήσει σε αυτόν μέσα από σένα αν εσύ δεν ανακατευτείς. Να θυμάσαι ότι εσύ επιλέγεις τον οδηγό που θα σε οδηγήσει, και η λάθος επιλογή δεν θα σε βοηθήσει. Αλλά να θυμάσαι ακόμα, ότι η σωστή επιλογή θα βοηθήσει. Εμπιστεύσου Αυτόν, διότι λειτουργία Του είναι να βοηθά, και Αυτός είναι από τον Θεό. Καθώς θα αφυπνίζεις άλλους νόες στο Άγιο Πνεύμα μέσω Αυτού, και όχι μέσα από σένα, θα καταλαβαίνεις ότι δεν υπακούς τους νόμους αυτού του κόσμου. Αλλά οι νόμοι που υπακούς λειτουργούν. «Το καλό είναι αυτό που λειτουργεί» είναι ένας ισχυρισμός μέσα από ανεπαρκή δήλωση. Μόνο το καλό μπορεί να λειτουργήσει. Τίποτα άλλο δεν λειτουργεί καθόλου. Ο Θεραπευτής είναι ο Άνθρωπος που διάλεξε ο Θεος για να συνεχίσει το θεραπευτικό του έργο σε όσους έχουν Πίστη και Αληθινή Αγάπη και ζητούν την βοήθεια Του....

Θεραπεία

Θεραπεία είναι η απελευθέρωση από τον φόβο του ξυπνήματος και η αντικατάσταση του με την απόφαση να ξυπνήσεις. Η απόφαση να ξυπνήσεις είναι η αντανάκλαση της θέλησης να αγαπάς, εφόσον όλη η θεραπεία έχει να κάνει με την αντικατάσταση του φόβου με την αγάπη.Δεν μπορείς να ξεχωρίζεις ανάμεσα σε βαθμούς σφαλμάτων, διότι έτσι θα δίδασκε ότι η μία μορφή σφάλματος είναι πιο πραγματική από την άλλη. Η λειτουργία της Αγάπης είναι να διακρίνει μόνο ανάμεσα στο ψευδές και το αληθές, αντικαθιστώντας το ψεύδος με την αλήθεια. 

ΑΓΑΠΑ ΑΛΗΘΙΝΑ

Η αλήθεια είναι χωρίς ψευδαισθήσεις και ως εκ τούτου μέσα στην Βασιλεία των Ουρανών. Όταν πέταξες έξω την αλήθεια είδες τον εαυτό σου σαν να ήσουν δίχως αυτή. Και με το να φτιάξεις ένα άλλο βασίλειο στο οποίο έδινες αξία, δεν κράτησες μόνο την Βασιλεία του Θεού μέσα στο νου σου, κι έτσι έθεσες ένα κομμάτι του νου σου έξω από αυτή. Αυτό που έφτιαξες έχει αιχμαλωτίσει την θέλησή σου, και σου έχει δώσει έναν ασθενή νου που πρέπει να θεραπευτεί. Η επαγρύπνησή σου ενάντια σε αυτή την ασθένεια είναι ο τρόπος να θεραπευτεί. Μόλις ο νους σου θεραπευτεί, ακτινοβολεί υγεία, κι επομένως διδάσκει θεραπεία. Αυτό σε διασφαλίζει ως δάσκαλο που διδάσκει σαν εμένα. Η επαγρύπνηση ζητήθηκε από μένα όπως και από σένα, και εκείνοι που επιλέγουν να διδάξουν το ίδιο πράγμα πρέπει να βρίσκονται σε συμφωνία για το τι πιστεύουν.... 

ΑΓΑΠΑ ΑΛΗΘΙΝΑ ......

ΑΓΑΠΗ ΘΑ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΙ

Υπάρχουν πολλοί θεραπευτές που δεν θεράπευσαν τον εαυτό τους. Δεν έχουν κινήσει βουνά με την πίστη τους διότι η πίστη τους δεν ήταν ολοκληρωμένη. Μερικοί από αυτούς έχουν θεραπεύσει τους ασθενείς κάποιες φορές, αλλά δεν έχουν αναστήσει τους νεκρούς. 

Μόνο αν ο θεραπευτής θεραπεύσει τον εαυτό του, θα μπορεί να πιστεύει ότι δεν υπάρχει βαθμός δυσκολίας στα θαύματα. Δεν έχει μάθει ότι κάθε νους που δημιούργησε ο Θεός αξίζει εξίσου να θεραπευτεί διότι ο Θεός τον δημιούργησε ολοκληρωμένο. Σου ζητείται απλά να επιστρέψεις στον Θεό το νου έτσι όπως τον δημιούργησε Αυτός. Σου ζητά μόνο αυτό που Αυτός έδωσε, γνωρίζοντας ότι αυτή η προσφορά θα σε θεραπεύσει. Η πνευματική υγεία είναι ολότητα, και η πνευματική υγεία του αδελφού σου είναι η δική σου. 

Η ΑΓΑΠΗ ΘΑ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΙ .....

Το πρώτο βήμα προς την ελευθερία.

Το πρώτο βήμα προς την ελευθερία συνεπάγεται ένα ξεκαθάρισμα ανάμεσα στο λάθος από το σωστό. Αυτή είναι μια διαδικασία διαχωρισμού με την δημιουργική έννοια, και αντανακλά την αληθινή σημασία της Αποκάλυψης. Όλοι στο τέλος θα κοιτάξουν τις δικές τους δημιουργίες και θα επιλέξουν να διατηρήσουν μόνο ό,τι είναι καλό, ακριβώς όπως ο Θεός κοίταξε ό,τι είχε δημιουργήσει και ήξερε ότι ήταν καλό. Σε αυτό το σημείο, ο νους μπορεί ν’ αρχίσει να κοιτά με αγάπη τις δικές του δημιουργίες χάρη στην αξία τους. Την ίδια στιγμή ο νους θα αποποιηθεί αναπόφευκτα τις λανθασμένες δημιουργίες του οι οποίες, άνευ πίστης, δεν θα υπάρχουν πια.